Tandane Wong Sehat

Tandane Wong Sehat

Tandane Wong Sehat

Tandane Wong Sehat

      Ayo coba direnungake pituture wong tuwo sing dikandhakno marang kita. Tandane Wong Sehat iku dudu mung amergo ora lara, nanging sing mesti ono jalaran liyane. Mulo saka iku ing kene aku arep mbagi salah sijine pitutur saka wong tuwa kanggo pepiling kita.

Iki pituture wong tuwo, ojo nganti lali, eling-elingono lan lakonono…. (Wacanen ugo : Rona kehidupan Manusia)

Tandane kuwi yen antarane:

🔸Awake waras,

🔹Nduwe beras,

🔸Utange lunas,

🔹Mangan kroso enak..

🔸Turu kepenak..

🔹Ngibadah jenak..

🔸Tonggo semanak..

🔹Keluarga cedhak..

🔸Bondo cemepak..

🔹Suwargo mbukak..

🔸Sedulur grapyak..

🔹Ono panganan ora Cluthak.. (Baca juga artikel lain pada : Ku Lewati Rembulan Demi Matahari)

🔸Ketemu konco grapyak

🔹Ora seneng nggetak-nggetak

🔸Gaweane ora mung macak

🔹Opo maneh mung mencak mencak

🔸Karo konco yo semanak

🔹Omongane ora tau sengak (Wacanen ugo artikel liyane ing : Soal USBN Pendidikan Agama Islam SMP Bagian 1)

🔸Di rungokke yo kepenak

      Tak kiro sak mene wae pitutur becik arupo Pituture wong tuwo arupo Tandane kanggo Wong sing ora lara utowo Sehat sing iso tak sebarno dino iki. Mugo – mugo pitutur becik ing ndhuwur kuwi iso digawe pitutur kanggo kita kabeh. (Baca juga artikel lain pada : Nasehat Ulama yang Bijaksana)

You may also like...

4 Responses

  1. […] (wacanen ugo : Tandane Wong Sehat) […]

  2. […] (Wacanen uga : Tandane Wong Sehat) […]

  3. […]        That’s all the information about Improve Knowledge In Taman Pintar Yogyakarta we can share to you, all our beloved readers. We hope the post about Improve Knowledge In Taman Pintar Yogyakarta above can give an add information when you go to Yogyakarta. (Also read other article in Indonesian version at : Tandane Wong Sehat) […]

  4. […]       Jauh sebelum ahli Teknologi Informasi (IT) menemukan kata-kata seperti e-learning, e-banking, e-book, e-health, e-commerce, e-mail, dll. Orang Indonesia (terutama orang Jawa) telah mengenal beberapa istilah atau kata yang dimulai dengan huruf “E”. untuk itu, dalam kesempatan ini kami ingin berbagi beberapa kata yang dimulai dengan huruf “E” yang telah lama dikenal oleh orang jawa yaitu tentang Orang Jawa Penemu Istilah Berawalan Huruf E  Di bawah ini adalah beberapa kata yang dimulai dengan huruf “e” sebagai berikut. (Baca juga : Tandane Wong Sehat) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *