Sing Kepenak Mung Sawang Sinawang

Sing Kepenak Mung Sawang Sinawang

Sing Kepenak Mung Sawang Sinawang

      Wong urip iku sejatine ora ono sing nyoto paling enak lan kepenak, sing enak lan Sing Kepenak Mung Sawang Sinawang, urip iku gak enak menowo ora ono syukure, tuladane uneg – uneg ing ngisor iki.

Jare wong Ndeso :

Sing enak dadi wong kota…..

Opo-opo ono, mall cedak, dalane alus, hiburan macem-macem.

Nanging wong Kota mbantah:

Jek enak dadi wong ndeso. (Wacanen ugo : Mumpung Durung Telat Kanggo Tobat)

Neng kutho opo-opo kudu tuku. Neng deso panganan akeh sing gak usah tuku, kari apek dewe neng kebon, sing luwih kepenak maneh yo sing dagang…

Wong dagang :

Enak apane, barang sewarung barange utangan kabeh, nek ono suloyone kedunan rego yo bangkrut,

enak yo nek dadi pegawai,  kabeh-kabeh ngajeni… 

Ketemu tonggone  monggo Pak… monggo Bu…

Tanggal nom mesti gajian.

Pegawai :

Enak apane?

Iyo tanggal nom gajian, nanging tanggal tuwek totalan….

Gajine “jerman”di jejer wis ora uman.

Enak kuwi yo dadi Pak Lurah..

Neng ngendi ketemu rakyate… 

Monggo pak lurah !!…

Yen jagong manggone ngarep dewe. 

Sabendino entuk punjungan.

LURAH :

Enak apane, gak cucuk karo modale….

Sawah kadol, mobil kadol kanggo nyalon…

Gajine gak nutup, sabendino jagongan. Sing enak yo dadi DPR. (Wacanen ugo artikel liyane ing : Arti Peribahasa Kocak)

DPR :

Enak apane dadi DPR..

Ora nyucuk karo modale, duwit entek nggo kampanye…

Bareng dadi gak iso obah blas…

Proyek sithik wae di penthelengi KPK…

Luwih enak yo dadi tukang cukur,

Iso ngongkeki sirahe wong akeh, sirahe pak camat,bupati…gubernur … diongkak-ongkek yo podo meneng wae.

Tukang Cukur :

Enak apane… . (Wacanen ugo artikel liyane ing : Faithful Promise Love)

Nek salah kesilet sirahe gojer sing cukur muring-muring sebulan gak meneng. Malah iso dipenthung.

😀😀😀😀😀

Tibak’e kabeh gak ono sing kepenak.

Anggere jek urip yo isih ono SENENG, ENAK, MUMET, NGELU, BINGUNG…

mergo kabeh mau gathuk’e wong urip…

banjur kita kudu piye…???

kudune kita tansah syukur. Monggo kita tansah nrimo opo wae penggawean kita.

      Sak mene wae uneg uneg kanti aran Sing Kepenak Mung Sawang Sinawang sing iso tak bagekno ing dino iki kanti pangarep mugo-mugo kita iso metik hikmah soko uneg uneg kanti aran Sing Kepenak Mung Sawang Sinawang ing ndhuwur kuwi. (Wacanen ugo artikel liyane ing : Soal Pilihan Ganda Tentang Himpunan)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *