Pituture Pinisepuh sing Kudu Digatekno

Pituture Pinisepuh sing Kudu Digatekno

Pituture Pinisepuh sing Kudu Digatekno

      Rungokno, gatekno lan laksanakno sak kabehe pitutur sing disampekno pinisepuh marang kita kabeh, umpamane Pituture Pinisepuh sing Kudu Digatekno koyok ing ngisor iki:

Wong Nrimo, Uripe bakal Dowo

Wong Sabar, Rejekine bakal Jembar

Wong Ngalah, Uripe bakal Berkah

(wacanen ugo : Tandane Wong Sehat)

Sopo sing Jujur, uripe mesti bakal Makmur

Sopo sing Suloyo, uripe dipastekno bakal Sengsoro

Sopo sing Sombong, amale bakal Kobong

Sopo sing Telaten, mengko bakal Panen

(wacanen ugo artikel liyane ing : Keindahan Warna Bunga Mawar)

Ojo podo Ngersulo, mundak gelis Tuwo

Sing wis Lungo, ayo dilalekno

Sing durung Teko, Entenono

Sing wis Ono, Syukurono

Urip Ojo Ngongso – ngongso.

      Tak kiro sak mene wae pitutur becik arupo Pituture Pinisepuh sing Kudu Digatekno sing iso tak sebarno dino iki. Mugo – migo pitutur becik ing ndhuwur iku iso digawe pitutur kanggo kita kabeh. (wacanen ugo artikel liyane ing : PEGAWAI DIPECAT KARENA BATU)

You may also like...

2 Responses

  1. […] (Wacanen uga : Pituture Pinisepuh sing Kudu Digatekno) […]

  2. […] (Baca juga artikel lain pada : Pituture Pinisepuh sing Kudu Digatekno) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *