Pitutur Becik Supoyo Urip Ayem Tentrem

Pitutur Becik Supoyo Urip Ayem Tentrem

Pitutur Becik Supoyo Urip Ayem Tentrem

      Ular-ularan kanti aran Pitutur Becik Supoyo Urip Ayem Tentrem ing ngisor iki tak gawe sejatine kanggo aku dhewe, para sedulur lan para kanca kabeh sing pengi urip kepenak lan enak, ora nduweni rasa ngongso ongso lan nelongso senajan urip iki pancen rekoso. Aku njaluk sepuro menowo ular-ular iki ono sing nggrai para kanca lan sedulur dadi duko. Tjuanku nyebarno artikel iki mung kanggo pangeling-eling. Niatku mung bakal nguri-uri opo kang dadi nasehat lan wejangane bapa biyung lan simbah mbok menowo anane tulisan iki iso dadi dasar aku, kancaku, sedulurku, anakku, lan putuku mbesok anggone nglakoni kewajiban urip, biso toto titi tentrem kerto raharja. (Wacanen ugo : Mobil Murah Nggarai Macet)

Iki ular-ularan Pitutur Becik Supoyo Urip Ayem Tentrem:

Abot enthenge urip kuwi kabeh mung kari nglakoni,

Yen awake dhewe nganggep abot mula urip tansah kroso abot,

Urip pancen rekoso,

Ananging yen awake dhewe rumongso urip iku entheng mulo kroso kepenak.

Ananging kudu adedasar urip tenanan,

Tansah nrimo ing pandum,

Setiti ngati-ati lan ora keno jali marang sak podho-podho.

Nuladhani laku kang utomo bisa nyegah tindak angkoro,

Lan bisa ngendalekake sifat papat sing manjing ono ing badan kito

Manungso kuwi dititah podho,

Nanging yen masalah bondo

dijatah bedo

Mulo menungso iku wajibe

Mung kudu upoyo karo ndungo 

Entuk rejeki sepiro wae atine kudu sing nrimo

Ora usah meri karo konco

Ugo sak podho-podho..

(Wacanen ugo artikel liyane ing : Syarat dan Ketentuan Naskah)

Akeh wong stres… !                

Mergo uripe ora beres… !

Rino wengi mung mburu dunyo 

Banjur lali karo agomo 

Ojo podho ngersulo

Mundhak gelis tuwo,

Wong yen tansah nrimo uripe dowo

Wong suloyo uripe bakal rekoso…

Wong sing sabar, rejekine bakal jembar.

Wong yen ngalah, uripe bakal barokah.

Sopo sing jujur, uripe bakal makmur.

Sopo sing tlaten, tembe mburi bakal panen.

Wong sing sombong, amale bakal kobong…

Sing podho ati-ati lan waspodo,

Menowo siro ngobrol karo konco

Ngrasani tonggo ngujah alane wong liyo,

Kadhang ora rumongso awake gawe duso…

Ayo mumpung durung telat… !

Enggal-enggal podho tobat… !

Timbang ning akherat siro mbesok nompo adzab.

Mung duso sepele kang ora dirasakke,

Nanging gedhe akibate marang awake dhewe.

      Tak kiro sak mene wae ular-ularan kanti aran Pitutur Becik Supoyo Urip Ayem Tentrem sing biso tak bagekno ing kesempatan iki kanti pangarap-arep mugo-mugo artikel kanti aran Pitutur Becik Supoyo Urip Ayem Tentrem ing ndwur kuwi biso digawe pituduh kang becik, khususe kanggo awakku dhewe. (Wacanen ugo artikel liyane ing : Gara-gara Kotoran Ayam)

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[smartslider3 slider=2]