Pancen saiki Jaman Edan

Pancen saiki Jaman Edan

Pancen saiki Jaman Edan

Seng sejatine tuntunan di dadekno tontonan,

Seng sejatine tontonan dadi tuntunan.

Seng penting di anggep ora penting,

Seng ora penting di penting-pentingno

Seng apik di elek-elek,

Seng elek di anggep apik

Seng bener di salahno ,

seng salah malah di bener benerno.

(Wacanen ugo : Waspodo Urip ing Ndunyo Sing Tuwo)

Pancen saiki Jaman Edan,

Akeh menungso podho lali karo pengeran

Ngaku yen agamane islam

Nanging gak gelem sembahyang

Ngaku yen percoyo karo seng Kuwoso

Nanging gak gelem poso.

Hobine maksiat sak ndalan-dalan

Nyambut gawe podho sungkan,

bandane tanggane malah di gawe rayaan

Jamane jarene wes jaman maju ,

Akeh wong wadhon podho kemayu

Lek bengi podho metu ngguya-guyu,

Mung trimo mamerne pupu.

Supoyo wong lanang gampang dirayu.

. (Wacanen uga artikel liyane ing : Pertengkaran Suami Istri Orang Jepang)

Jamane jarene wes jaman globalisasi,

Akeh wong wes lali karo dzat kang moho suci

Akeh arek seng podho gak gelem ngaji,

Ugo akeh wong tuwo seng lali karo kyai.

Cilakane malah akeh kyai seng melu-melu rebutan kursi.

Jamane wes koyo ngene

Akeh wong seng ngaku islam agamane,

Nanging tumindak e sak karepe dewe

Jamane wes jaman tuwo

Akeh manungso wes angel di toto

maring tuntunane agomo.

Senengane malah podho gae duso

Tumindak duso sak bendino podho ra kroso

. (Wacanen uga artikel liyane ing : Akibat Mengabaikan Peraturan)

Jarene jaman lawas wes ganti jaman gres

Akeh wong uripe malah tambah setres,

Mergo mikirake uripe seng gak beres

Rino wengi uripe mung di gawe mburu nduyo,

Banjur lali karo pituduhe agomo

Ora eling menowo urip ing ndunyo iku mung sedelo

Ora sadar menowo mbesok kuwi ono neroko lan suwargo.

Kanggo mbedakno panggonan akhir manungso

Adhedhasar amale rikolo ono ing ndunyo.

      Tak kiro sak mene wae geguritan kanti aran Pancen saiki Jaman Edan sing bisa tak bagekno kanggo kita kabeh kanthi pangarep mugo – mugo geguritan kanti aran Pancen saiki Jaman Edan ing dhuwur iku bisa digawe renungan aku dhewe lan kita kabeh supaya iso ngati ati sak jerone urip ning ndonya sing ora suwe iki. Aku nyuwun pangapuro menowo ono pitutur seng ora nyenengno. (Wacanen uga artikel liyane ing : Soal Pilihan Ganda tentang Narrative Text)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[smartslider3 slider=2]