Obrolan Simbah bakda Riyaya

Obrolan Simbah bakda Riyaya

Obrolan Simbah bakda Riyaya

Obrolan Simbah bakda Riyaya

       Obrolan ing ngisor iki biso digawe reneng – renenge ati kanggo sopo wae, enom lan tuwo, lanang lan wadon, lan sapanunggalale, naliko arep mudik utowo sungkem lan silaturrahim nang wong tuwane rikala riyaya. Ojo nganti nguciwak’ake wong tuwa kaya obrolan ing ngisor iki. (Wacanen ugo : Gonjang ganjing bumine goyang)

Sak wijine dino Bar bakda riyaya, simbah ketemu karo tonggone …

Tonggo: Wah, seneng nggih bu, wingi pas bakda ditilik’i putra – putrine lan putune – putune …,

Simbah : Seneng piye to buuu.. jebul anak – anakku wingi podo mulih gur mung arep reuni….

Ketemu aku mung sedilut.. Ya alhamdulillah iso sholat ied bareng, njur sungkem – sungkeman …. bar kui klepat lungo… jare arep reuni karo kanca-kancane… sedina pamit reuni karo kanca SD, sesuk’e reuni karo kanca SMP, sesuk’e maneh reuni kanca SMA…. sajak’e ya reuni karo kanca TK  karo kanca kuliah barang…. (Wacanen ugo artikel liyane ing : Depend on What You think)

Yen neng ngomah mung turu karo adus thok… yen ora, neng ngomah kui mung dudal – dudul hp…

Karo pota – poto  …

Aku ramudeng, yen dijak omong mung njawab sak anane …

Sirku kui yen mulih bakda ki ya kangen – kangean  karo bapak ibune, ngobrol gojeg kaya jaman cah jik cilik – cilik biyen kae …

Lha ki njur ujug – ujug  pamit balik nyang omah-e dewe-dewe…. jare preine bakda wes entek …

Aku ditinggali duit…, tapi duit ki kanggoku wis ora ana gunane…. (Wacanen ugo artikel liyane ing : Night in Jakarta)

Ya wis laaah… mugo-mugo bakda tahun ngarep jik gelem mulih mrene maneh…

😭😭😭😭😭😭😭 (Nasib Simbah Jaman Now)

       Tak kiro sak mene wae crito obrolan kanti aran Obrolan Simbah bakda Riyaya sing iso tak bagekno ing dino iki kanthi pangarep mugo – mugo kita iso metik hikmah soko crito obrolan simbah tuwo karo tonggone ing ndhuwur kuwi iso digawe reneng – reneng lan mikir kanggo kita kabeh supoyo biso nyenengake wong tuwo kita nalika riyaya utowo lebaran. (Wacanen ugo artikel liyane ing : UKK Matematika Kelas 7 SMP)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *