Nikmat Mete Sisa Coklat

Nikmat Mete Sisa Coklat

Nikmat Mete Sisa Coklat

Nikmat Mete Sisa Coklat

       Sawijining dino Paijo sing ijik entas pindah omah, mendayo nang omahe Mbah Tejo sing omahe ono cedak’e omahe Paijo. Naliko lawang di bukak dening wong lanang tuwo, Paijo ngenalno dewek’e:

Paijo : “Kulo nuwun. Mbah .. pripun Kabare..? Kulo Paijo , tonggo sebelah…”

“Oh.., iyo, ayo mlebuo lan lungguh kene Le..”, Jare mbah Tejo. (Wacanen ugo : Bapak Nesu mergo sego pecel)

“Oh, inggih Mbah, matur nuwun.” Jawabane Paijo terus lungguh neng kursi sing cedhak suguhan jajan.

Pas ngobrol, Paijo nglirik neng mejo ono  Mete sak toples..

Mbah, Teng niku Mete nggih, Mbah. kula ngincipi Metene, angsal nggih.?” , Paijo takon.

Mbah Tejo : Oh, Iyo, iyooo, jupuken wae, Le..

       Sak wise diolehno dening mbah Tejo, ora srantan Paijo nyawuk Mete senengane. Sangking enake ngobrol sinambi mangan Mete, ora kroso Paijo wis ngentekne Mete sak toples. (Wacanen ugo artikel liyane ing : Rain Streaks Million Dreams)

Wah Mbah, Mete ne telas, pangapunten  nggih…., Paijo ngomong njaluk sepuro.

Mbah Tejo : “Ora popo Le.. Aku yo ora iso mangan kok, untuku wis ompong ora tedas nggo mamah Mete kuwi. Syukur nek isoh entek. Wis suwe lehku nglumpuk’ke iku…”

Ooh …. damel dhewe to Mbah? Paijo penasaran.

Ora kok, kuwi teko sisane coklat silverqueen sing tak emut nganti entek coklate, kari Metene thok, banjur tak klumpukne…. dadi sak toples iku , nek mbok entekne yo sukur banget….😃

Peh…peh…huek..huek.., Paijo mlayu mulih kanti kudu muntah – muntah….. (Wacanen ugo artikel liyane ing : Menunaikan Wasiat Istri)

 😂😂😂 ajurrrr……. ajurrrr…… nasib ……. nasib ……..

       Tak kiro sak mene wae crita lelucon kanti aran Nikmat Mete Sisa Coklat sing biso tak bagekno ing sak jerone kesempatan iki kanti pangarap-arep mugo-mugo artikel kanti sing ono hubungane karo coklat Mete ing ndwur kuwi biso digawe ngdukno pikiran sing mumet lan otot sing kenceng amarga mikirake abote kahanan iki. Sepurane yen ana sing ora nyenengake. (Wacanen ugo ukoro liyane ing : UAS Seni Budaya Kelas 11 Semester 2)

You may also like...

1 Response

  1. […] Tip: Choose books or articles with topics that interest you. Learning shouldn’t be boring. Read each text several times to make sure you understand how to use new words and expressions in the text. (Also read other article at : Nikmat Mete Sisa Coklat) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *