Mumpung Durung Telat Kanggo Tobat

Mumpung Durung Telat Kanggo Tobat

Mumpung Durung Telat Kanggo Tobat

      Ular-ularan kanti aran Mumpung Durung Telat Kanggo Tobat ing ngisor iki tak gawe sejatine kanggo aku dhewe, para sedulur lan para kanca kabeh sing pengin urip kepenak lan enak wekasane. Supoyo iso njaga omongan kang tansah apik lan becik. Nanging aku njaluk sepuro menowo ular-ular iki ono sing nggrai para konco lan sedulur dadi duko. Tujuanku nyebarno artikel iki mung kanggo pangeling-eling. Niatku mung bakal nguri-uri opo kang dadi nasehat lan wejangane bapa biyung lan simbah mbok menowo anane tulisan iki iso dadi dasar aku, kancaku, sedulurku, anakku, lan putuku mbesok anggone nglakoni kewajiban urip, biso toto titi tentrem kerto raharja. (Wacanen ugo : Ukoro Becik Kanggo Pitutur)

Ing ngisor iki ular-ularan kang ayo podho disimak Mumpung Durung Telat Kanggo Tobat

Zaman saiki wis zaman tuwo

Akeh manungso wis angel ditoto

Sanajan nganggo tuntunan agomo,

Senengane manungso malah gawe cidro

Marang atine sapada pada

podho seneng gawe duso

Tumindak duso saben dino

Manungsa podho ora kroso

Ora eling menowo iku bisa gawe ciloko

Sithik-sithik ora ketoro, 

Suwe-suwe bakal dadi cetho,

Koyo wong tumindak duso

dilakoni saben dino,

Duso kadhang-kadhang ora kroso,       

Akhire nutupi terange jiwo

Mergo pancen wis kulino, 

Manungso kadhang ora rumongso

Yen awake wis gawe duso…

Wacanen ugo ukoro liyane ing : Renungan Malam Menjelang Pagi)

Mulo kita sing podho ati-ati lan waspodo,

Sak durunge kita tumindak ayo atine podho ditoto

Menowo siro ngobrol karo Konco

Ojo seneng gawe gelo

Menowo siro kumpul karo konco

Ojo seneng ngrasani tonggo

Ojo seneng ngomongno alane wong liyo,

Ayo mumpung durung telat… !

Enggal-enggal podho tobat… !

      Tak kiro sak mene wae ular-ularan kanti aran Mumpung Durung Telat Kanggo Tobat sing biso tak bagekno ing sak jerone kesempatan iki kanti pangarap-arep mugo-mugo artikel kanti aran Mumpung Durung Telat Kanggo Tobat ing ndwur kuwi biso digawe pituduh kang becik, khususe kanggo awakku dhewe. Sepurane yen ana sing ora nyenengake. (Wacanen ugo ukoro liyane ing : Ada Tiga Hal Dalam Hidup Manusia)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *