Donga Kanggo Ibu

Donga Kanggo Ibu

Donga Kanggo Ibu

Donga Kanggo Ibu

Ibu…

Sakjerone esemmu ana keselmu

Rino wengi kerjo, tanpa rasa lesu

Tansah kuat, tanpa sambat

Mung kanggo ngramut aku

(Wacanen ugo : Ngumbara ing Petenge Wengi)

Ibu…

Tetep sabar ngadepi ndableke polah tingkah awakku

Tetep nyepurani salah tumindakku

Tetep ndongakno suksese karepku

Ngobati nalika aku lara

Nyemangati nalika aku tanpa daya

(Wacanen uga artikel liyane ing : Tunggu Teman Alasan Tidak Mau Berenang)

Ibu…

Sepurane ingkang kathah

Sak kabehe dosa lan salah

Aku gak isa mbales jasa lan jerih payahe ibu

Aku mung bisa ndonga

(Wacanen uga artikel liyane ing : Reality of Life in Lies Age)

Mugi gusti tansah ngelindungi

Maringi kewarasan twin rezeki

Kanggo ibuku sing banget tak tresnani.

       Tak kiro sak mene wae geguritan kanti aran Donga Kanggo Ibu sing bisa tak bagekno kanggo kita kabeh kanthi pangarep mugo – mugo geguritan ing dhuwur iku bisa digawe renungan kanggo aku dhewe lan kita kabeh supaya iso nduduhake rasa ngabekti marang ibu sing wis akeh banget jasane kanggo anak. Aku nyuwun pangapuro menowo ono pitutur seng ora nyenengno. (Wacanen uga artikel liyane ing : Soal UTS Bahasa Indonesia Kelas 7 Semester 1)

You may also like...

1 Response

  1. […]  However, the behavior of Kebo Kicak did not end there, the ambition of his high power made him willing to fight with his colleague, Surantanu. Kebo Kicak fought with Surantanu for fighting over a recognized bull heirloom as belonging to Surantanu. The location of the fight between Kebo Kicak and Surantanu moved from one place to another. Most of their fight areas were later enshrined as regional names. It was said that the the fight of the two brothers of colleague took place with great power. Both of them clashed with each other to bring green light (ijo = Javanese word) and red light (abang = Javanese word). From the merging of the words “IJO” and “ABANG”, became the name of JOMBANG”, (Jombang region). (Also read other article at : Donga Kanggo Ibu) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *