Daerah Surabaya Ngadepi Wulan Suro

Daerah Surabaya Ngadepi Wulan Suro

Daerah Surabaya Ngadepi Wulan Suro

Daerah Surabaya Ngadepi Wulan Suro

       Selamet tahun anyar yo Cak……Ning….. lan dulur dulur liyane kabeh!!!

Tak dungakno sampeyan kabeh tetep PANJANG JIWO MULYOREJO, MARGOREJO lan MARGOMULYO, ora nemoni TAMBANGBOYO, tetep semangat petang puluh limo masio dalan uripmu apes koyok EMBONG MALANG.

Lakonono urip cak, ning lan dulur liyane kabeh … koyok iline BANYU URIP, kerjo sing ikhlas SUKOLILO tanpo pamrih, tatag kuat masio akeh KARANGREJO.

(Wacanen uga coretan liyane ing : Obrolan Simbah bakda Riyaya)

Ojok seneng nggragas badok’an mangan BEBEKAN, PAKIS KUPANG dicampur JETIS, dideleh AMBENGAN utowo KACAPIRING, ojok ngombe banyu KALIASIN, elingo peno wis tuwek cak. Ning…!! Ojok kemaruk dunyo, ojok PLAMPITAN opomaneh PECINDILAN. Iku loo, sampean delok, wakil rakyat podo jagal- JAGALAN, senengane KUPANG SEGUNTING dalam lipatan, greget rebutan BALONGSARI tanpo isi, seneng rebutan bener akhire GUBENG gubengan, seneng ngumbar MANUKAN..akeh seng DEMAK demok kemalan MEDOKAN AYU, PETEMON karo bojo, tonggo, lan warga…akhire perang BHARATAJAYA. BABATAN nyowo.

(Wacanen uga artikel liyane ing : Tidak Mau Minta Maaf adalah Kesombongan Nyata)

Ambek tonggo tansah kudu SIMORUKUN, awake peno kuwi wis usia TANJUNG PERAK rambut wis KEPUTIH diluk engkas SIDODADI mati.

Nang KETABANG KALI dodol kloso…..

Dodole nang ngisor gapuro…..

Ojok lali wis wahahe wulan Suro……

Nek onok salah aku njaluk sepuro  … 

(Wacanen uga artikel liyane ing : Love Changes Everything In Blink Eye)

🙏🏻🙏🏻😊🙏🏻🙏🏻

       Tak kiro sak mene wae coretan enthengan sing ono sangkut paute karo kampung kampung ing Daerah Surabaya Ngadepi Wulan Suro sing bisa tak bagekno nang kesempatan iki kanggo kita kabeh kanthi pangarep arep, mugo – mugo coretan celoteh entheng ukoro gathuk kumathuk ing dhuwur iku senajan entheng nanging bisa digawe renungan aku dhewe lan kita kabeh supaya iso saling maringi pangapuro lan ugo instropeksi supoyo ing tahun anyar iki kita iso timindak luwih becik luwih ngati ati tinimbang tahun wingi. (Wacanen uga artikel liyane ing : Soal PTS PAI Kelas 10 Semester 1)

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *