Tandane Wong Sehat

Tandane Wong Sehat

Tandane Wong Sehat

      Ayo coba direnungake pituture wong tuwo sing dikandhakno marang kita. Tandane Wong Sehat iku dudu mung amergo ora lara, nanging sing mesti ono jalaran liyane. Mulo saka iku ing kene aku arep mbagi salah sijine pitutur saka wong tuwa kanggo pepiling kita.

Iki pituture wong tuwo, ojo nganti lali, eling-elingono lan lakonono…. (Wacanen ugo : Rona kehidupan Manusia)

Tandane Wong Sehat kuwi yen:

🔸Awake waras,

🔹Nduwe beras,

🔸Utange lunas,

🔹Mangan kroso enak..

🔸Turu kepenak..

🔹Ngibadah jenak..

🔸Tonggo semanak..

🔹Keluarga cedhak..

🔸Bondo cemepak..

🔹Suwargo mbukak..

🔸Sedulur grapyak..

🔹Ono panganan ora Cluthak.. (Baca juga artikel lain pada : Ku Lewati Rembulan Demi Matahari)

🔸Ketemu konco grapyak

🔹Ora seneng nggetak-nggetak

🔸Gaweane ora mung macak

🔹Opo maneh mung mencak mencak

🔸Karo konco yo semanak

🔹Omongane ora tau sengak

🔸Di rungokke yo kepenak

      Tak kiro sak mene wae pitutur becik arupo Pituture wong tuwo arupo Tandane Wong Sehat sing iso tak sebarno dino iki. Mugo – mugo pitutur becik ing ndhuwur kuwi iso digawe pitutur kanggo kita kabeh. (Baca juga artikel lain pada : Nasehat Ulama yang Bijaksana)

Related posts:

2 Replies to “Tandane Wong Sehat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *